חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נוג'ידאת נ' סונול ישראל בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נצרת
5363-11-12
9.4.2014
בפני :
שכיב סרחאן

- נגד -
:
דאוד נוג'ידאת
:
סונול ישראל בע"מ
החלטה

החלטה

בעניין: בקשה לתיקון כתב התביעה והעברת התיק לבית המשפט המחוזי.

המבקש טוען, כי כתב התביעה המקורי לא הכיל את מלוא טענותיו והסעדים להם הוא זכאי על פי הדין שלעניין.בבואו לכמת את הסעד הכספי, לפי הנחלטת בית המשפט , הסתבר לו ,כי סכום הפיצויים להם הוא זכאי ושהם באחריות הנתבעת ,לטענתו, מגיע לסך של 4,563,559 ₪. לצוכי אגרה, הוא מעמיד סכום התביה על סך 2,501,000 ₪.

וכן, טוען המבקש , כי הבקשה מוגשת בשלב קדם משפט והתיקון נועד להועיל לו לגבש את הפלוגתא האמיתית והשנויה במחלוקת בין בעלי הדין ואף לייעל את ההליך המשפטי.וכן, גישתו של בית המשפט לתיקון כתבי הטענות היא ליברלית.

המשיבה אינה מתנגדת לבקשה ככל המדובר בכימות הסעדים ההצהרתיים. היא מתנגדת להוספתן של עילות תביעה חדשות וכן להוספת סעדים חדשים. לדידה, בבקשתו דנן מנסה המבקש ,שלא כדין, לעשות Forum shopping . אין להתיר תיקון כתב תביעה דרך הוספת עילת תביעה חדשה .המבקש מתנהג בחוסר תום לב משווע.

בישיבת היום שמעתי את טיעוניהם של ב"כ הצדים .לאחר עיון בבקשה ובתגובה ולאחר ששמעתי את טיעוניהם של באי כוח הצדדים ובשים לב לדין שלעניין ולא בלי לבטים , מצאתי לנכון להיעתר לבקשה .גישתו הליברלית של בית המשפט בסוגיית תיקון כתבי טענות בשלב קדם משפט ידועה לכל ואין לי מה להוסיף לעניין זה. וכן, שוכנעתי ,כי התיקון נועד לועיל לבעלי הדין לתיחום הפלוגתאות השנויות במחלוקת וכן לייעל את ההליך המשפטי .

אני נעתר לבקשה כמבוקש. היות ובית המשפט אינו קונה סמכות עניינית לדון בתביעה המתוקנת, אני מורה על העברת התיק לדיון בבית המשפט המחוזי בנצרת.

יחד עם זאת, אני מחייב את המבקש לשלם למשיבה הוצאות משפט סך של 3,000 ₪.

המזכירות תמציא ההחלטהלצדדים.

ניתנה היום, ט' ניסן תשע"ד, 09 אפריל 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>